Openbare puintraining reddingshonden IRG

De sloopwerkzaamheden van de Beckers fabriek vorderen gestaag. Tijdens zo’n traject zijn er altijd nuttige initiatieven die gebruik maken van de situatie ter plaatse. Zo vindt er op zondag 12 april a.s. op de slooplocatie een zogenaamde ‘puintraining’ plaats door Stichting Internationale Reddingshonden Groep (IRG) uit Gameren. U bent van 9.00 tot 15.00 uur van harte welkom om hierbij als publiek aanwezig te zijn. Uiteraard kan de slooplocatie niet betreden worden; u kunt achter een omheining de training bekijken.

De IRG is een rampenhulporganisatie die reddingshonden zowel nationaal als internationaal inzet om overlevenden te zoeken onder puin na onder meer gasexplosies en aardbevingen. Dit doet zij in opdracht van rijks- en gemeentelijke overheden en hulporganisaties. De IRG werkt hierin nauw samen met politie en brandweer.

Om de honden te trainen en op niveau te houden, is het belangrijk dat zij regelmatig op puinlocaties trainen om de situatie zo realistisch mogelijk na te bootsen. De locatie van de voormalige Beckers fabriek is hiervoor natuurlijk een plek bij uitstek!

Bron foto: http://www.reddingshonden.net


Laatste nieuws

...
02/05/2019

Op naar de volgende fase

Het puin is geruimd…

Lees verder...
...
25/02/2019

In de pers: Einde aan woning-impasse in Meijel

Wethouder Rob Wanten verrichtte donderdag 13 december de symbolische eerste sloophandeling van boerderij Zanderink in Meijel. Met de sloop van de stallen komt een einde aan een impasse die al tien jaar duurt.

Lees verder...
...
25/02/2019

In de pers: START NIEUWE WOONWIJK KAPELKESHOF MEIJEL IN FEBRUARI

Op de locatie van de voormalige frikandellenfabriek Beckers op de hoek van de Steegstraat en de Kapelkesweg in Meijel wordt de nieuwe woonwijk “Kapelkeshof” gerealiseerd.

Lees verder...
...
19/02/2019

In de pers: Onderzoek: woonzorgcomplex in nieuwbouwproject Kapelkeshof Meijel

In het nieuwbouwproject Kapelkeshof in Meijel komt mogelijk een woonzorgcomplex voor gehandicapte jongvolwassenen. De realisatie van het ‘dorp in een dorp’ op de plek van de oude ‘frikandellenfabriek’ van Beckers vordert gestaag.

Lees verder...